Zeppelin Rental

Vad är fördelarna med att hyra maskin?

När du hyr maskin från Zeppelin Rental får du bättre kontroll på ekonomin, du får exakt den maskin som uppdraget kräver som alltid uppfyller råkande miljökrav och samtidigt har den senaste tekniken.

 

Det finns många argument för att hyra i stället för att äga en maskin. En fördel med hyra är att kostnaden tas utanför balans-räkningen.

– Istället för att investera i egen maskin kan företagets låneutrymme och kreditvärdighet användas till annat. Om du äger maskinen och något händer blir det direkt oförutsedda kostnader. Genom att hyra från oss får kunden ett pris och vet därmed exakt vad maskinen kommer att kosta, då service och normalt slitage ingår. Hyreskostnaden är fast och därmed enkel att bokföra på rätt projekt, säger Niclas Tindsjö som är säljare på Zeppelin Rental.

 

Köpa eller hyra

Om en entreprenör får ett projekt som varar tre till fyra år, och vet att det finns täckning för maskinen under den tiden, då kan det vara motiverat att köpa maskin. Har entreprenören däremot många kortare projekt kan det vara bättre att hyra. När ett projekt är färdigt lämnas maskinen tillbaks och företaget får inga kostnader för den under stilleståndstiden i väntan på nästa projekt.

Ytterligare en fördel med att hyra är flexibiliteten. Ett uppdrag kan kräva en 20-tonnare, medan det för nästa behövs en 30-tonnare. Behoven kan även skifta i ett och samma projekt.

– Det här leder ofta till att entreprenörer köper en större maskin för att täcka in alla krav. På ett jobb där beställaren vill ha en 25-tonnare och du kommer med en 28-tonnare, så får du ändå bara betalt för en 25-tonnare, förklarar Niclas Tindsjö.

 

Miljömaskiner med senaste tekniken

Miljökraven ökar hela tiden, och det kan vara svårt och dyrt att hålla företagets maskinpark uppdaterad enligt de senaste kraven. Genom att hyra en maskin från Zeppelin Rental får kunden alltid maskiner som klarar miljökraven och är utrustade med den senaste tekniken.

– Ingen av våra maskiner är äldre än tre år. Fräscha maskiner med ergonomiska hytter är även bra för företagets piloter. Dom känner sig pigga och får även hjälp i sitt arbete av den senaste tekniken. Bland annat är alla våra maskiner utrustade med maskinstyrning.

 

Minimera stilleståndstiden

Hur bra maskin man än har så kan något hända som gör att maskinen står stilla. Det kan vara en planerad service eller en enklare reparation på några dagar, eller i värsta fall att en motor rasar och då kan det ta månader.

– Oavsett vad som händer med kundens maskin kan vi snabbt erbjuda en hyresmaskin. Det gäller även i de fall där det är lång leveranstid på en beställd ny maskin, men där projektet måste igång direkt. Då kan kunden minska stilleståndstiden och samtidigt hålla beställaren glad och nöjd, avslutar Niclas Tindsjö.

 
 

Är du intresserad av att hyra maskin?

Kontakta våra Rentalsäljare

Fler artiklar