Kundcase

Ullsäters Schakt

Entreprenadföretaget Ullsäters schakt i Jönköping har stora schaktuppdrag som sin specialitet. I maskinparken finns nio bandschaktare och en tionde är på väg. För att hålla maskinparken i drift byter Ullsäters schakt regelbundet slitagedelar till maskinernas underreden ur Caterpillars General Duty-sortiment.

 

Entreprenadföretaget Ullsäters schakt i Jönköping har stora schaktuppdrag som sin specialitet. I maskinparken finns nio bandschaktare och en tionde är på väg. För att hålla maskinparken i drift byter Ullsäters schakt regelbundet slitagedelar till maskinernas underreden ur Caterpillars General Duty-sortiment.
– General Duty är helt rätt för oss, sortimentet är mycket prisvärt och vi får ut väldigt många timmar på delarna, berättar Jesper Ullsäter, ägare och VD för Ullsäters schakt.

 

Uppdrag över hela landet

Ullsäters schakt har basen i Jönköping, är verksamt från Skåne upp till Stockholm men kan ta uppdrag över hela landet. Jesper Ullsäter startade företaget för fem år sedan och har sedan dess haft en god utveckling. Redan nu har företaget ett 15-tal maskiner i drift.

De huvudsakliga uppdragen består av stora industribyggen, terrasseringar och bergarbeten.
– Just nu arbetar vi i några projekt med stora industriterrasseringar från Stockholm ned till Skåne, berättar han.

Företagets bandschaktare är fyra Cat D6, fem Cat D8 och ytterligare en Cat D8 är på väg. Maskinerna är en mix där den äldsta är från början av 2000-talet och den nyaste är från 2017.
– Vi anpassar inköpen efter våra uppdrag och därför kan det också gå ganska snabbt. För att lösa ett uppdrag händer det ofta att vi behöver skaffa en till maskin, förklarar Jesper.

 

bandlastare åker upp för gruskulle

Stora påfrestningar kräver bra underhåll

Maskinerna används främst vid stora schaktuppdrag vilket innebär att påfrestningarna är omfattande, inte minst på de maskiner som nyttjas i schakter med mycket berg. Bandschaktarna behöver vara i ständig drift och därför är underhållet viktigt. För att hålla schaktmaskinernas underreden i bästa skick använder Ullsäters schakt alltid originaldelar från Caterpillar.

– Vi byter slitagedelar löpande på våra bandschaktare. Den senaste maskinen var vår Cat D6T LGP som fick en ny uppsättning kompletta band, med kedja och larvplattor och innan dess var det en av våra Cat D8:or, berättar Jesper.

– Kedjor och löphjul köper vi hela tiden och så sent som förra veckan köpte vi in en ny uppsättning för att ha hemma på lager. Delarna går till maskiner som vi redan har i arbete men även till de begagnade maskiner som vi köper och som kan behöva fräschas till innan de ska ut på jobb.

 

Fokuserar mest på General Duty

För Ullsäters schakt har det blivit vanligast att köpa delar ur General Duty-sortimentet.
– Caterpillars General Duty är mycket hållbart. Vi kör utan vidare 3000 timmar med GD-banden och rullarna håller två kompletta omgångar band, det vill säga minst 6000 timmar. I svårare miljöer, där vi kör i berg slits plattorna lite extra men det är fullt naturligt. GD är väldigt prisvärt, vi får ut mycket timmar i förhållande till priset och det är det som räknas.

– Vi köper väldigt mycket delar till våra underreden och vi har testat oss fram till vad som passar bäst för våra maskiner, de arbeten de utför och vilka miljöer de befinner sig i. Det övervägande antalet delar är General Duty men vi köper även Heavy Duty, som till exempel bussningar. Ett råd till andra är att prova och se vilket sortiment som är mest optimalt för ens egna behov, menar Jesper.

 

Caterpillars delar räcker längre

Idag har företaget helt gått över till att köpa originaldelar från Caterpillar.
– Vi har erfarenhet från andra tillverkare men de håller inte måttet för vår typ av verksamhet, enligt mig. Caterpillars komponenter är bättre och räcker längre. Vi har jättebra kontakt med Zeppelin och är det något som strular eller behöver fråga får vi alltid bra support. Leveranserna går snabbt och vi har även fått hjälp med uppmätning för att se om det är läge att byta vissa delar.

Arbetet gör de själva i sin egen verkstad.
– Vi har valt att göra alla utbyten av själv. Vi har bra kunskap i företaget och jag skruvar även en hel del själv. För oss är det en tidseffektiv lösning att göra så. Det är också en av fördelarna, att man kan göra arbetet själv. Att byta band tar några timmar per sida och ska vi byta rullar så tar det någon dag till.

 

Fullt utnyttjande på maskinerna

Att ha driftsäkra maskiner är nödvändigt för affärerna.
– För oss är det jätteviktigt att inte råka ut för driftstopp. Vi nyttjar våra maskiner fullt ut och därför använder vi delar som vi vet håller måttet, har ett bra pris och som gör att vi kan få ut de timmar som vi förväntar. Det gör även att kunden får den kvalitet i arbetet som den efterfrågar och att de inte råkar ut i förseningar i sina projekt, betonar Jesper Ullsäter.