Ulrika Goodholm

Yrke/titel: Branch Manager (platschef)

Utgår ifrån: Karlstad

Ulrika är en viktig kugge för vår verksamhet i Karlstad. Med sin erfarenhet inom motorsport och spännande äventyr bidrar hon med ett driv, kunskap och att vara proaktiv. Här kan du läsa om hennes bakgrund, hur en vanlig dag ser ut och vad hon tycker är det bästa med sitt arbete hos Zeppelin idag.

Hej Ulrika, berätta om dig själv.

– Jag heter Ulrika Goodholm är 54 år och jobbar som Platschef (Branch manager) i Karlstad. Bor med min sambo i ett hus ute på landet i Grums. Har två utflugna döttrar som 26 år och 23 år. Vår gård på landet har numera total avsaknad av djur. När tjejerna bodde hemma fanns här hästar, hund, katter och kaniner. Då behövde jag aldrig fundera på vad jag skulle sysselsätta mig med på fritiden. Med eget företag i rallybranschen och barn som spelade både innebandy, handboll och fotboll, samt alla djur, var det alltid fullt upp. Numera är fritidssysselsättningen husbilen, vandringar, någon löptur då och då samt även yoga. Man vet aldrig, kanske kommer jag att göra ännu någon mer Halv- eller Tjejklassiker. Är lite sugen på det, men just nu tar faktiskt jobbet för mycket tid.

Hur ser din yrkesmässiga bakgrund ut?

– Den har till största delen handlat om fordon av olika slag. Jag drev ett eget företag tillsammans med min sambo i ca 20 år inom motorsport och event-branschen. Vi arbetade på uppdrag av Renault inom rally. Ansvarade för bl.a. Renault Clio Cup i Sverige och hade team som körde i Junior-VM i rally, som det hette på den tiden. Det här innebar många resor över stora delar av världen och mycket planerande. Att jobba direkt mot Renaults motorsportavdelning i Frankrike var jätteroligt men också mycket krävande. Känns i alla fall bra att vi lyckades bärga hem ett JVM-guld.

– När vi valde att trappa ner på rallyuppdragen fortsatte vi i större utsträckning att jobba mycket mer med det som tidigare varit en bisyssla. Vi jobbade åt olika bilfabrikanter, anordnade event och produktpresentationer på olika bilmodeller inför lanseringar av olika slag. Efter ett tag kände jag att det räckte med flackande och farande och började leta efter något annat. Hamnade då på säljavdelningen hos en Volvoåterförsäljare och senare också på ett företag som sålde fritidsfordon, husvagnar och husbilar. Efter alla dessa fordon så har jag nu kommit att få jobba med våra fantastiska entreprenadmaskiner.

Hur länge har du varit på Zeppelin?

– Jag började på Zeppelin, dåvarande Pon Equipment, i april 2017 som Servicekoordinator och tillträdde tjänsten som Platschef i Karlstad 1/7 2020.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

–1 augusti 2022 utökade vi personalen här i Karlstad med en verkstads/fältservicechef. Innan dess var jag väldigt operativ och mitt största fokus var att boka och planera in jobb. Sen vi fick förstärkning har jag äntligen tid att ägna mig åt strategi, planering, personal, arbetsmiljö m.m. Jag börjar kl. 7-7.30 på morgonen och slutar  mellan 16-17. När det blir tomt och tyst i byggnaden har jag möjlighet att sammanfatta dagen och planera morgondagen. Så den tiden på dygnet är superviktigt för mig!

Vad är det bästa med ditt jobb idag?

– Något av det bästa med mitt jobb är kollegorna i Karlstad. Jag är oerhört tacksam över mina kollegor, hela gänget i Karlstad. Mekaniker och tekniker med så mycket erfarenhet och kunskap men också glimten i ögat, viljan att lösa problem och hjälpa varandra i en positiv anda. Jag gillar den anda som finns i företaget idag, sen Zeppelin tog över. Jag är så stolt och tacksam över att få jobba i en sån här organisation!

 

Vilka är dina största största utmaningar på jobbet?

– Den största utmaningen är att finna ett förändrat arbetssätt med rutiner och processer i vardagen, så alla får en lättare vardag. Jag vill jobba proaktivt, se framåt och ha en strukturerad planering. Att besöka kunder var det första jag vill göra när jag tillträdde tjänsten.

Vilket är ditt bästa tips för en lyckad arbetsdag?

– Morgonkaffet när jag kommer in på morgonen. Hälsa på de som finns inne. Small talk. Och en positiv inställning. Inte alla dagar man har det, men “fake it til you make it!” Sen kör vi 😉

glad man gör high-five

Lediga tjänster på Zeppelin

Vill du också bli en del av vårt gäng på Zeppelin? Vi är alltid på jakt efter drivna medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss. Se alla våra lediga tjänster, kanske är det just du som ska joina oss på Zeppelin?

Se lediga tjänster