Medarbetarintervju – 3 juli 2021

Mikaela Murén

Gammal handbollsspelare som prövade lyckan som heltidsspelare i Österrike kombinerat med universitetsstudier i Sverige vilket lett till titeln beteendevetare.

Titel: HR/Talent Acquisition Specialist

Utgår ifrån: Göteborg

Favoritsysslor på fritiden: Familjen, renovera huset, träna och träffa vänner.

 

Berätta kort om din bakgrund:

Jag är en gammal handbollsspelare som prövade lyckan som heltidsspelare i Österrike kombinerat med universitetsstudier i Sverige vilket lett till att jag titulerar mig som beteendevetare. Mitt stora intresse för psykologi ledde till vidarestudier, men som nu pausats då jag har fullt upp med jobb, renovering och småbarn. Jag har tidigare bland annat arbetat på bank, finansbolag samt som rekryterare.

Berätta om någon favoritsyssla/intresse eller något speciellt du varit med om:

Jag älskar att lära mig nya saker och bli riktigt, riktigt bra på det. Jag har flera flyttlådor fulla av medaljer och pokaler från handboll, OCR (hinderbanetävling) och slalom-skateboard (vilket jag dessutom vunnit SM-guld i) så det måste man ju få skryta lite om? Förutom det så gillar jag som sagt att greja hemma i huset eller köra motorcykel och då kör jag givetvis det enda rätta – Harley Davidson.

Hur länge har du varit på Zeppelin?

Jag har snart varit på Zeppelin i ett år, tiden går fort när man har roligt!

Berätta om din roll idag – hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag har världens roligaste och mest varierande jobb! Jag har hand om rekryteringar, Employer Branding och min lilla bebis som är vårt alldeles egna traineeprogram. Om jag inte sitter och skriver anställningsavtal eller är i intervju så har jag troligtvis möte med skolor eller är ute på våra anläggningar och hälsar på våra medarbetare runtom i vårt avlånga land – från Kiruna till Eslöv!

Vad är det bästa med ditt jobb idag?

Att det är så varierande. Jag älskar att träffa människor, vara ute i verksamheten och lära mig om alla mina kollegors jobb och vad det är som gör oss till attraktiva arbetsgivare. Jag måste faktiskt också hylla alla mina grymma kollegor – är det något man inte har koll på eller inte vet så är det bara att fråga en kollega och man får alltid bra svar.

Vad är dina största utmaningar på jobbet?

Finns massor med utmaningar, men kan man bara försöka arbeta fram lösningar så brukar det istället bli bra byggstenar till något fantastiskt.

Hur trivs du med att jobba på Zeppelin?

Jättebra! Alltså, en del av mitt jobb går ju ut på att utbena vilka våra attribut som arbetsgivare är, så kan inte jag stå för det så hade jag inte heller kunnat förmedla det till våra nya tänkbara kollegor.

Vad är din relation till Caterpillars maskiner?

Har ingen, men däremot tror jag att jag kommer att skruva på maskiner innan jag kör en själv, då jag själv anser mig vara ganska händig!

Vanligaste frågorna du får och varför?

“Hur kan du ha så mycket energi?”

Det undrar jag också. Jag har inte så stort sömnbehov och får energi av att vara runt härliga människor.

“Är du alltid så glad?”

Både ja och nej. Jag är väldigt positiv som person och älskar att ha kul och lära mig saker. Så länge jag har kul och får utmaningar så är jag glad, annars kan jag nog lätt bli uttråkad…

Tre tips för en bra arbetsdag för dig och dina kollegor/kunder:
  • Kaffe
  • Intressera sig för varandras vardag, vare sig katten skadat tassen eller det gäller en utmaning i sin arbetsroll. Jag tror att det är viktigt för gemenskapen.
  • Skratta! Var glad så smittar det ofta av sig och arbetsdagen blir lite bättre.
Tips på produkter/appar/saker som ger dig en bättre arbetsdag:
  • Workday – för att hålla koll på alla våra kandidater och rekryteringar.
  • Outlook – för att hålla koll på alla möten.
  • Telefonen. Jag pratar mycket i telefon!
Har du några andra tankar/funderingar som du vill dela med dig av?

Håll i hatten – nu åker vi!

 

Publicerad 3 juli 2021