Medarbetarintervju

Andreas Barås

Andreas är en person med många strängar på sin lyra – skådespelare, musiker, driver en podcast, målar tavlor och är en riktig siffernörd. Både privat och på jobbet. I sin roll som prisadministratör på Zeppelin är just hålla koll på siffror en viktig del. Här får du veta mer om vår mångsidiga prisadministratör.

Yrke/titel: Pricing/GPQ-administratör

Bor: Särö, utanför Göteborg

Favoritsysslor på fritiden: Styrkelyft, teater, musik, skrivande, kampsport, målning samt driver en podcast.

 

Hej Andreas, berätta lite kort om dig själv.

– Jag kommer ifrån Iggesund i Hälsingland. Flyttade till Uppsala för att få fler frilansjobb som skådespelare. Via kärleken och barn hamnade jag på västkusten där jag fortsatte att frilansa som skådespelare och modell, men började också jobba som backoffice-admin på Ericsson. Efter 5 år där bytte jag till Pon Equipment, nuvarande Zeppelin.

Berätta om din roll idag – hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Jag ansvarar för rådatan i offertsystemet. Jag uppdaterar prislistor, dokument och grundmallarna för offertsystemet. Ser till att rätt priser och siffror ligger inne i systemet. Utöver det så hanterar jag support från Caterpillar, uppdaterar konfigurationer i DBS och gör efterkalkyler. Försöker se till att vi får så få avvikelser från ursprungskalkylen som möjligt. Dessutom försöker jag agera lite teknisk och administrativ support med prisuppgifter på EPP och annat.

Ej att förglömma är jag ordföranden i vår lokala Unionen-klubb, vilket innebär förhandlingar, möten, kurser och samtal med många medarbetare. Otroligt givande och nyttigt.

Hur länge har du varit på Zeppelin?

– Jag började jobba på Zeppelin, eller dåvarande Pon Equipment, hösten 2016. Så i år (2022) har jag varit här i sex år.

Vad är det bästa med ditt jobb idag?

– Det bästa är att jag får jobba i min egen takt och riktigt grotta ner mig i högarna av uppgifter. Jag trivs med att leta avvikelser och micromanage. Jag är något av en siffernörd och sitter även på fritiden och gör kalkyler över allting. Framför allt i samband med min träning, mat och liknande.

Vad är dina största största utmaningar på jobbet?

– Ibland blir det väldigt mycket på en gång, och många vill ha hjälp samtidigt. Då kan det bli överväldigande och stressigt eftersom jag gärna vill vara alla till lags samtidigt.

Hur trivs du med att jobba på Zeppelin?

– ​​​​​​​Jag trivs jättebra! Jag har jobbat med väldigt många olika saker i livet, men jag kan utan överdrift säga att Zeppelin är min favoritarbetsplats hittills.

Tre tips för en bra arbetsdag:
  • Gör 10 armhävningar i timmen. Kroppen mår bra av lite blodrusning. Extra bra om man sitter still.​​​​​​​
  • Gå ut och gå på lunchen. Om du bara har tid med ett varv runt huset, gör det.
  • Tro alltid det bästa om människor. Utgå alltid ifrån att ingen menar dig illa.