Medarbetarintervju

Markus Sellen Karlsson

"Fördelen med att vara fältmekaniker är såklart att vi som bolagets ansikte utåt kan agera mot kunden i många positiva avseenden; tips, coachning och förebyggande åtgärder för att minimera stillestånd för kund."

Titel: Fältmekaniker

Utgår ifrån: Upplands Väsby

 

Bagrund

“På gymnasiet utbildade jag mig till bilplåtslagare men efter lumpen konstaterade jag ganska snabbt att den gamla hantverksmetoden hade gått ur tiden på moderna verkstäder. Så jag monterade industriportar med lastdockningar i fem år, varav de sista två åren i en säljande roll.

Sedermera gick jag över och blev fältmekaniker i ett större uthyrningsföretag med inriktning på lift och anläggning. Ett fantastiskt jobb med varierade utmaningar, som ledde till att jag under drygt två år höll i produktutbildningar internt. En fantastisk möjlighet att dels få lära ut och dels få lära sig att det finns flera vägar att gå för att nå samma slutresultat!

Jag prövade även på rollen som verkstadschef hos en konkurrent. Det var högt tempo och spenderade hela dagarna på samma kontor, månad in och månad ut. Det var inget för en fältmekaniker.

Det jag letade efter var ett varierande jobb, med mycket kundmöten samt utmaningar, och då var Zeppelin ett självklart val!”

Hur länge har du varit på Zeppelin?

Jag har varit på Zeppelin i drygt två år men det känns som att man nyss har börjat här. Vilket är en positiv känsla att ha med sig när man kommer hem.

Berätta om din roll idag – vad är det bästa med ditt jobb och hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Här är ingen dag den andra lik! Högt tempo, fräna maskiner och grymma kollegor som gärna hjälper till. Det bor fantastiskt mycket kunskap i detta bolag.

Fördelen med att vara fältmekaniker är såklart att vi som bolagets ansikte utåt kan agera mot kunden i många positiva avseenden; tips, coachning och förebyggande åtgärder för att minimera stillestånd för kund.

Jag hade gärna beskrivit en vanlig dag på fältet. Men det finns inga vanliga dagar och det är det som är den stora fördelen med detta jobb! Men primärt arbetar vi hela dagarna ute i fält och åker in till verkstan för att hämta reservdelar för att sedan åka ut igen.

Vad gör du på fritiden?

Väl hemma är det full fart med allt möjligt. Då jag har en äventyrlig ådra kan fritiden ha inslag av kajakpaddling, fjällvandring/guidning eller hundträning. Jag fick även ett ryck och bilade ner till Afrika år 2017 och tillbringade sju veckor där, vilket var en oförglömlig upplevelse!