PonCAT

Serviceavtal

bild på reservdelar

Få ut mesta möjliga av din Cat

Våra tekniker ger din Caterpillar toppservice med originaldelar för längre livslängd och ökad effektivitet.

Förarhytten i en Caterpillar 995 hjullastare

Mer tid till dig och din verksamhet

Med våra serviceavtal får du mer tid till din verksamhet och en tydlig överblick över kostnader.

VisionLink 3

Minimera pappersarbetet

Slipp onödig admin och få en tydlig, digital översikt över alla dina maskiner och övrig utrustning.

Ökad effektivitet med regelbundet underhåll

Cat®-service görs bäst på serviceavtal

Har du köpt en Caterpillar har du valt en premiummaskin – Serva din Cat med Cat Original oljor, filter och servicedelar och låt våra duktiga tekniker på Zeppelin göra jobbet. Med professionell och regelbunden service förlänger du livslängden på din Cat och får dessutom ökad effektivitet. När du tecknar ett serviceavtal med oss får du mer tid över till din verksamhet och en tydlig överblick över kostnader. Vi fjärrövervakar maskinhälsan, vilket minimerar risken för oplanerade stillestånd. Dessutom, när du har Serviceavtal på din Cat inkluderar vi både vätskeanalys och upp till fem mils resa i avtalet. Du kan själv se dina maskiner i vår kundportal My.Cat.Com, där hittar du alla protokoll från utförd service, gångtimmar, geografisk placering och mer. Låt Zeppelin Sverige göra din Cat-service, så kan du köra lugnt och längre!

Kontakta mig
Kontakta mig om serviceavtal
Genom att klicka i rutan ovan godkänner du att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy som du hittar här.
reCAPTCHA is required.

Välj ett avtal som passar dig

Läs mer om de två alternativen nedan. Du är självklart välkommen att kontakta oss för ytterligare information. Vi ser fram emot att höra från dig!

Circle 1

Alternativ 1

Basserviceavtal

Genom att teckna ett basserviceavtal för din maskin får du många fördelar. Dels ger du din maskin de allra bästa förutsättningarna för att fungera problemfritt och på så sätt slippa oförutsedda stopp. Du vet exakt hur mycket servicen kommer att kosta och betalar en fast kostnad per timme – oavsett om vi just denna gång utför en större eller mindre service på din maskin. Om du har en så kallad EPP, eller maskinförsäkring, är kravet dessutom att service skall vara utförd enligt Caterpillars specifikation med originaldelar.

Ett serviceavtal är det bästa sättet att vara säker på att din maskin blir servad vid rätt intervall, med rätt kunskap och med rätt delar. De delar vi använder är skräddarsydda av Caterpillar för att passa som en del i det system där din maskin och motor ingår.

Kontakta oss
Circle 2

Alternativ 2

Fullserviceavtal

Ett fullserviceavtal är i grund och botten ett basserviceavtal men utöver förebyggande underhåll innehåller det även förebyggande reparationer. Avtalet skräddarsys för vad maskinen skall användas till och under hur lång tid den skall användas. Det fokuserar på högsta maskintillgänglighet till lägsta kostnad, ofta under tuffa produktionsförhållanden.

De förebyggande reparationerna gör att vi byter komponenter som bland annat turbo och injektorer på intervall, på långa avtal kan även renovering av motor och drivlina vara inräknade redan från början. Fullserviceavtalet är idealiskt för dig som vill ha bekanta kostnader för din verksamhet och hjälper dig att kalkylera rätt för en lång tids produktion.

Kontakta oss

VIKTIGT

Bokningsvillkor avtalsservice

Avbokningar som kommer in mindre än 48 timmar innan planerad service debiteras med 2500 SEK.

Avbokningar som kommer in mindre än 24 timmar innan planerad service (bomkörning) debiteras med 5000 SEK.

Om service inte kan genomföras när tekniker är på plats (bomkörning), debiteras resa och arbetstid enligt serviceavtal till dig som kund.

Priserna är exklusive 25 % moms.

För att avboka eller boka om din tid, vänligen kontakta oss på avtalsservice@zeppelin.com.

Kontakta oss

Viktig info om mjukvaruuppdateringar

Läs mer

Kontakta servicesäljare

Kontakta din närmsta servicesäljare för att teckna avtal eller få reda på mer om hur de olika alternativen fungerar.

Bläddra för att visa fler kontakter >>

Anders Gunnarsson

Servicesäljare

Service & Reservdelar

Eslöv

070-508 65 14

anders.gunnarsson@zeppelin.com

Tony Axelsson

Servicesäljare

Service & Reservdelar

Göteborg

070-610 19 10

antony.axelsson@zeppelin.com

Göran Ullbrant

Servicesäljare

Service & Reservdelar

Upplands Väsby

070-569 18 65

goran.ullbrant@zeppelin.com

Håkan Gyllander

Servicesäljare

Service & Reservdelar

Östersund

070-345 48 04

hakan.gyllander@zeppelin.com

Marcus Stén

Servicesäljare

Service & Reservdelar

Växjö

070-408 79 99

marcus.sten@zeppelin.com

Terje Israelsson

Servicesäljare

Service & Reservdelar

Umeå

073–094 49 38

terje.israelsson@zeppelin.com

Alltid originaldelar från Caterpillar

Flera fördelar för dig som avtalskund

Cat Fluid Analysis

S•O•S℠ Vätskeanalys

I samband med service gör vi så kallad vätskeanalys och innebär att vi kan upptäcka oönskade beteenden och kan hantera dem långt innan de leder till stillestånd. Låt oss serva er maskin så får ni mer tid över till er verksamhet.

Prov från motoroljan, transmissionen, slutväxlar, axlar, hydrauliken och kylsystemet skickas till vårt laboratorium i München. Där analyseras vätskan på flera olika sätt och förutom att man kontrollerar själva vätskans kvalitet, ser man också om något fel är på väg att utvecklas i maskinens komponenter. Finns det spår av kisel i motoroljan? Då måste man undersöka om det drar luft vid sidan av luftfiltren. Finns det spår av mässing i hydrauloljan? Läge att undersöka hydraulpumpen. Järnfragment i slutväxeln? Läge att undersöka. Vätskeanalysen gör att man ser oönskade beteenden och kan hantera dem långt innan de leder till stillestånd.

Cat Inspect appen

Cat Inspect

Cat Inspect är en lättanvänd, helt gratis mobilapp som är tillgänglig för de allra flesta enheter för en snabb och enkel registrering av maskininspektioner. Vid inspektionen lagrar teknikern bilder, videoklipp och kommentarer samt betygsätter allvarlighetsgraden på runt 60 punkter. Rapporten förklarar omedelbart vad som behöver extra uppmärksamhet och hur allvarliga eventuella defekter, skador eller slitage är, dvs. från normala till kritiska. Cat Inspect ger inblick i maskinens skick och en allmän översikt över maskinparken.

  • Digitala Inspektioner i realtid samlat på ett ställe.
  • Optimalt för kunder med stora maskinparker.
  • Röd, Gul, Grön och Grå status för snabb och klar översikt.
  • Integrerat med My.Cat.com och Vision Link.
  • Appen är gratis, och kan laddas ner för iOS och Android.
Portaler & Appar
Oljefilter

Högeffektiva oljefilter

Caterpillar oljefilter har en unik konstruktion som gör att de dels klarar motorns vibrationer utan utmattning, filterpapperet är även förstärkt för att fungera under de tuffa villkoren en entreprenadmaskin lever under. Reningsgraden är mycket hög, och filtret avskiljer metallfragment som uppstår under det att maskin slits, och även en avskiljning av sotpartiklar från förbränningen. Bränslefiltren avskiljer partiklar små som fyra tusendels millimeter. I dagens bränslesystem som arbetar med enormt höga tryck och små toleranser är det mycket viktigt att inte få med föroreningar in i pumpar och injektorer. Detta leder ofelbart till slitage som ger ojämn gång eller en sämre finfördelning av bränslet, vilket ger en förhöjd bränsleförbrukning.

Cat motorolja

Motor- och hydraulolja

Caterpillar-motor och hydraulolja är tillverkad här i Sverige. Motoroljan smörjer motorns lager under tryck och tack vare sin mycket höga kvalitet och komposition minimerar den slitaget på alla inre komponenter. Den håller även motorn ren inuti och överför värme från heta punkter (som till exempel turboaggregat). Kylvätskan skall kyla ner den värmeenergi som uppkommer i motorn på grund av förbränning och friktion. Kylvätskan skall både hindra frysning då motorn står stilla vintertid, men också klara att förhindra kokning vid höga temperaturer. Dessutom skall den förhindra korrosion och hålla tätningar och packboxar i kylsystemet i bra skick.

Egen tillverkning

Egen tillverkning

Caterpillar har egen tillverkning av filter, både för olja, bränsle och luft. Genom forskning och utveckling vet man helt och fullt vad din maskin behöver för att prestera maximalt under långa hårda arbetspass. Luftfiltren skall hålla dammet ute från motorn så den får helt ren luft – filter av undermålig kvalitet kan leda till att stendamm tar sig in i motorn och orsakar slitage på kolvringar och foder, vilket leder till försämrad kompression, högre bränsleförbrukning, förbrukning av motorolja och i värsta fall ett haveri.

Kontakta oss för serviceavtal

Kontakta mig
Kontakta mig om serviceavtal
Genom att klicka i rutan ovan godkänner du att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy som du hittar här.
reCAPTCHA is required.