Cat-certifierad maskinrenovering

Det finns många fördelar med att renovera din maskin. Förutom att du agerar hållbart, får du tillbaka en maskin som återuppstått i nyskick. Dessutom behöver du inte bekymra dig för oplanerade reparationskostnader eller långa leveranstider för en ny maskin. Se våra lösningar och välj en Cat-certifierad renovering som passar dina behov.

Kontakta Servicesäljarna
gul bandlastare

Certifierade renoveringsprogram

Du kan välja mellan tre olika renoveringskoncept. Från enkel komponentrenovering till en total makeover av hela maskinen.

Anpassade efter enskilda behov med generösa garantivillkor på köpet får du en lösning som ger dig möjligheten att spara pengar på din befintliga maskin. Bra för plånboken och miljön!

Trygga mervärden med renoveringsprogram

Genom att använda våra certifierade renoveringsprogram får du alltid:

1. Prestanda som en ny maskin till en låg del av kostnaden av en ny maskin.

2. En maskin som är godkänd av Caterpillar.

3. Kvalificerat arbete som är utfört av Caterpillar-verkstäder.

4. Ett arbete utfört med originaldelar från Caterpillar.

5. Reservdelsgaranti på alla utbytta delar.

6. Förlängd garanti på drivlinan på ett sätt som passar dina behov.

 

 

Renovering i stora drag

Principen beror på vilket program som väljs men bygger generellt på några gemensamma steg: Inledande samtal, test av maskinen, renovering och leveransgodkännande.

Vi börjar alltid med att en av våra tekniker undersöker skicket på din maskin. Vi testar maskinens funktioner, drivlinan, motorns effekt och går igenom servicehistorik och reparationshistorik. Vi tar oljeprover på motor, hydraulik, transmission och slutväxlar. Vi tar även kylvätskeprov.

Frågor som ställs till dig som kund:

  1. Hur länge vill du behålla maskinen?
  2. Ska maskinen leva genom några enstaka projekt eller önskar du återställa den till nyskick?
  3. Hur mycket renovering behöver du just idag?

Alla svar ger oss den information vi behöver för att lämna ett lösningsförslag och offert.

Noga planerat genomförande

Efter att offerten accepteras, planerar vi tillsammans med dig när maskinen ska tas ur drift och renoveras. Vid behov hjälper vi till med transporten till överenskommen verkstad. Där blir maskinen tvättad och demonterad.

De större komponenterna skickas till vår avancerade renoveringsanläggning (Component Rebuild Center) i Boden där erfaren personal demonterar, rengör, mäter och bedömer delarna. En ny motor, transmission eller axel byggs upp igen av renoverade eller nya delar.

Komponenterna körs i provbänk för att se om de levererar prestanda som nya. Om de godkänns lackeras de och skickas tillbaka till verkstaden. Vissa komponenter har vi redan på hyllan och monterar dem direkt i din maskin så snart den gamla maskinen demonterats.

Återmontering och provkörning

Under tiden som komponenterna renoveras i Boden, renoveras det som är kvar av maskinen i den lokala verkstaden, allt enligt överenskommen nivå.
När alla komponenter sedan har återmonterats provkörs den kompletta maskinen av oss och vi säkerställer att allt fungerar.

Godkännande och leverans

Efter att allt kontrollerats levereras maskinen till dig. En av era förare provkör maskinen och vår tekniker är med för efterjusteringar och överlämning av den färdiga produkten.När allt testat och godkänt är maskinen klar att leverera ännu ett liv i din produktion!

 

Se video-exempel på renovering

VSM

VSM renoverar sina hjullastare

VSM, som är en stor kund till Zeppelin Sverige AB, satsar på maskinrenovering för att maximera effekten av sina hjullastare. Läs mer om deras resonemang i vår intervju med Magnus Persson, VD på bolaget.

Maskinrenovering för VSM