Byta ut underrede

Vi erbjuder ett komplett utbud av slitdelar till underreden för bandgående grävmaskiner, bandschaktare, asfaltsmaskiner och borriggar. Det går att köpa allt från enskilda komponenter till hela paket för kompletta utbyten. Komponenterna finns i flera utföranden beroende på budget och behov.

Arbetet utförs av dig själv, dina egna mekaniker eller närmaste Zeppelin-serviceverkstad och eftersom det handlar om originaldelar från Caterpillar lämnas goda garantier. Inom General Duty, GD gäller garantierna upp till 3000 timmar och inom Heavy Duty, HD upp till 6000 timmar.

 

Kontakta Servicesäljarna
bandlastarens underrede

Anpassad lösning för olika behov

Underredena finns i flera olika utföranden där General Duty (GD) och Heavy Duty (HD) är de mest förekommande. För de mest krävande behoven finns Heavy Duty XL (HDXL) samt Cat Abrasion.

Bandlastare
General Duty – Ett enkelt och prisvärt alternativ

Enklare dimensionering och passar bra till maskiner som utför arbeten med lägre belastning.

kundcase-ullsaters-schakt-1
Heavy Duty – Maskinen som ny igen

Passar grävmaskiner och bandschaktare som utför alla typer av arbeten.

underrede mobile
HDXL – För de största maskinerna med krävande uppdrag

Används främst för de största bandschaktarna som är verksamma i tuffa miljöer.

ny underrede mobile
Cat Abrasion – Där omgivningen påverkar mest

Det mest avancerade utförandet som bygger på andra materialval och ytbehandlingar.

Genom att välja Caterpillars originalprodukter till maskinens underrede får du många fördelar: Perfekt passform, optimerade lösningar, maximal livslängd och robusta komponenter som uppfyller Caterpillars högt ställda krav. Du får även garantier som räcker upp till 8000 timmar (HDXL) samt ett ännu bättre andrahandsvärde.

 

Kontakta service för rådgivning

Hur du byter och skaffar slitdelar till underrede

Du kan byta ut underredet på egen hand eller ta hjälp av oss på Zeppelin för ett välgenomfört arbete på din maskin. Så här brukar det gå till i praktiken:

Maskinstatus

Du har en nyare maskin som har varit i drift en tid eller en äldre maskin som behöver fräschas till.

Kontrollera och besikta

Kanske har du eller dina förare sett eller hört att delar i undervagnen verkar slitna, kanske har du en egen strategi som du följer. Gör så tidigt som möjligt en egen okulärbesiktning och mätning för att fatta beslut om när nya slitdelar behövs för att hålla maskinen i trim.

Men! En ännu smartare lösning är att boka en kostnadsfri CTS-besiktning så gör vi kontrollen åt dig. Då får både du och vi på Zeppelin full koll på maskinens hälsa och kan tillsammans besluta vad som ska göras och när det ska göras.

Välj slitdelar och sortiment

När det är dags för att byta slitdelar, väljer du komponenter ur någon av våra fyra sortiment: General Duty (GD), Heavy Duty (HD), Heavy Duty Extended Life (HDXL) eller Cat Abrasion. Om du ska utföra arbetet själv, lägger du en beställning och väntar på leverans. Om du vill göra arbetet i en Zeppelin-verkstad kontaktar du närmaste servicesäljare och bokar tid.

Har du gjort en kostnadsfri CTS-besiktning så har vi koll på läget redan innan och ser till att rätt delar finns tillgängliga och en eventuell verkstadstid är bokad.

Gör utbytet

Hur du praktiskt vill byta delarna avgör du själv. Du kan byta dem i din egen verkstad med dina egna mekaniker eller så kontaktar du närmaste servicesäljare och bokar en tid hos oss i en Zeppelin-verkstad. Har du gjort en CTS-besiktning håller vi ordning på allt åt dig!

Ut och jobba!

När jobbet är gjort och slitdelarna utbytta är allt klart och du kan fortsätta ditt arbete med en maskin som både är fräsch, driftsäker och som har originaldelar med garantier.

Läs mer

Frågor och svar om underrede

man står med armar i kors på byggarbetsplats

Kundcase - Ullsäters Schakt

För att hålla maskinparken i drift byter Ullsäters schakt regelbundet slitagedelar till maskinernas underreden ur Caterpillars General Duty-sortiment. Läs mer om deras arbete i artikeln nedan.

Kundcase – Ullsäters Schakt