Repop.JPG

Repair Options

Repair Options är prisvärda komponentrenoveringar till rätt omfattning beroende på maskinens och kundens behov. Vi erbjuder renovering av motor, transmission, converter, fram- och bakaxel till hjullastarna 980H prefix MHG, 980K prefix GTZ, 988H prefix BXY. (Prefixet är början av serienumret, och visar vilken version det rör sig om).

Inom kort kommer vi erbjuda Repair Options till 972K/D6T/349E med fler modeller.

 

Repair Options konkurrenskraftiga pris är beroende på att vi utvärderar och återanvänder delar enligt Caterpillars noggranna instruktioner (Re-use & Salvage) som kan gå “ett liv” till och inte byta ut komponenter i onödan. På så sätt kan vi hålla ett konkurrenskraftigt pris utan att tumma på kvaliteten. Zeppelin Sverige har ett certifikat som godkända för Reuse & Salvage vilket gör att garantin på en komponent renoverad med återanvända delar är densamma som om delarna bytts ut mot nya.

 

Nivåerna som erbjuds:
 

MOTOR
Nivå 1:

Uppfräschning av motorn sittande kvar i maskinen. Byte av injektorer, turbo, vattenpump, termostat, matarpump bränsle ökar tillförlitligheten och styrkan i maskinen samtidigt som bränsleförbrukningen sjunker och motorn startar lättare.

 

Nivå 2:

Samma delar som i nivå 1 byts ut, dessutom ramlager, vevstakslager, topplock, oljepump och kylare. Motorn presterar näst intill som en ny motor, man gör här en så kallad “midlife” renovering - du kan förvänta dig lika många timmar till på motorn. Motorn måste här demonteras ur maskinen, renoveringen görs lokalt eller i CRC i Boden.

 

Nivå 3:

Här vrider vi timräknaren tillbaka till noll . Motorn demonteras ur maskinen och skickas till vår renoveringsfabrik, Caterpillar Rebuild Center i Boden och nu görs en fullständig renovering, dessutom byts generator och startmotor. Motorn provkörs i bänk och prestanda godkänns och protokollförs. Till sist målas motorn om i Caterpillar Yellow - den är ny igen.

Nivå 3B:

Samma som 3, men här får du en färdigrenoverad motor i samma ögonblick som din gamla lyfts ur din maskin. Tidseffektivt till tusen med minimalt stillestånd!

 

CONVERTER (Gäller endast 988 som har en separat converter).
Nivå 1:

Lager, tätningar och pumpdrivning.Utförs på Caterpillar Rebuild Center i Boden eller på lokal verkstad.

Lager, tätningar, pumpdrivning. 


Nivå 2:

Lock-up lameller, lock-up ventil, givare, kabelstam, lackering. Utförs på Caterpillar Rebuild Center i Boden.


Nivå 3:

Utöver nivå 1 och 2; Behovsprövat byte av stållameller, pump, impeller och turbin = en fullständig nollställning. Utförs på Caterpillar Rebuild Center i Boden.

 

TRANSMISSION
Nivå 1:

Alla lager och tätningar byts ut. Transmissionen är tät och läcker inte olja och skräp kommer inte in. Nya lager, tätningar och transmissionsolja gör att transmissionen kan gå många timmar till.


Nivå 2:

Som nivå 1, men dessutom alla friktionsbelägg (lameller), sensorer, ventiler och kablage, testkörning och lackering. Du kan förvänta dig prestanda som en ny transmission. Utförs på Caterpillar Rebuild Center i Boden.


Nivå 3:

Samma som Nivå 2, men här tar vi höjd för allt slitage på drev och axlar - det ingår i det fasta priset. Transmissionen blir att jämföra med en helt ny. Utförs på Caterpillar Rebuild Center.

 

AXLAR
Nivå 1:

Byte av lager och tätningar. Även bakaxelns upphängningar i chassiet.


Nivå 2:

Utöver nivå 1, dessutom bromsar och diffbromsar och en omlackering.


Nivå 3:

Som nivå 1 + 2 men dessutom alla drev och spindlar. En fullständig nollställning. Renoveringen förutsätter ett renoveringsbart axelhus (utan sprickor).

 

Ladda ner broschyr här.

 

Vill du ha en offert eller bara veta lite mer om vad vi kan erbjuda just dig och dina maskiner?

Kontakta våra kunniga Servicesäljare!

 

 

  • Call
  • Arrow

Kontakta oss


 

 

HAR DU FRÅGOR GÄLLANDE FAKTUROR? 

Ring oss på 020-65 00 53 eller maila fakturainfo@zeppelin.com.

Mejla oss

 

För reservdelsfrågor vänligen fyll i formuläret här.
 

Inte kund hos oss än? Fyll i formuläret här.

Hur vill du att vi kontaktar dig? *