CCR35-SocialImage-04.jpg

Cat Certified Rebuild

 

  • Din maskin blir som ny efter en CCR-renovering

  • Vi är ensamma om detta alternativet på marknaden

Cat Certified rebuild (CCR)

Ge din CAT ytterligare ett liv - låt oss helrenovera din maskin till ett totalt nyskick för en bråkdel av kostnaden för en ny! 

Din CAT är tillverkad för att ge dig mer än ett liv – den är byggd för att enkelt kunna renoveras när det är dags och på så sätt ge dig full utdelning för den investering du gjorde när du en gång köpte maskinen. En CCR som vi kallar det, är att demontera ner en maskin i smådelar, renovera de delar som är renoveringsbara till nyskick och byta ut resten mot nya delar. Resultatet: En ny maskin med två års garanti till en bråkdel av kostnaden för en ny. Man skall se det som en fullständig nollställning av maskinen – du får tillbaka en ”ny” maskin med noll timmar på mätaren och med ett nytt serienummer – betydligt billigare än om du köpt den ny. Men en ny maskin har modernare teknik, och är effektivare, kanske du invänder. Javisst, men en CAT är byggd för att leverera mer än ett liv, och att återanvända stommen och på så sätt slippa att producera en helt ny maskin ger ett plus inte bara till din ekonomi utan även till miljön.

 

Lång tradition och mycket kunnande hos CAT

Certifierade renoveringar är ett koncept som CAT arbetet med sedan 1985 – vi firar alltså 35-årsjubileum. Mer än 25.000 Certifierade renoveringar har utförts världen över sedan starten  – många, många kunder har insett värdet och renoverar regelbundet som ett komplement och alternativ till köp av nya maskiner. En CCR kan utföras flera gånger på samma maskin, vilket kan ge otroliga driftstimmar med samma grundstomme!

 

Som ny!

En ”CCR” eller certifierad helrenovering ger dig en maskin med samma prestanda som när den var ny, eller till och med bättre i vissa fall – i och med de uppgraderingar man gör till det senaste utförandet av komponenter, kan prestanda överträffa de som maskinen hade som ny. På en äldre maskin kanske man inte märker så tydligt när maskinen börjar bli sliten – den gör ju fortfarande sitt jobb, men den tar längre tid på sig och det går åt mer bränsle. Undersökningar visar att så mycket som 20 % av prestanda kan ha förlorats utan att föraren reagerar på det. Efter en CCR är dock skillnaden som natt och dag - maskinen är gnistrande gul i sin nya lack, den startar lätt, drar mindre bränsle, cykeltiderna minskar och maskinen känns pigg, stark och fräsch igen. Alla hydraulslangar är ny, samma med alla kablage. Inga småfel inget som stoppar maskinen mitt i produktionen. Förarmiljön är på topp med ny stol, nya reglage, mätare och knappar vilket fulländar känslan av en ny maskin. En CPT gör också att du kan lita på att maskinen fungerar utan oplanerade driftsavbrott – du kan sätta maskinen i full produktion och veta att den fortsätter prestera som en ny maskin igen – dag efter dag.

 

Tilläggsarbeten

En CCR är en helrenovering, så maskinen kan jämföras rätt av med en ny. Men självklart är det ett utmärkt tillfälle att uppgradera saker som arbetsbelysning med mera. Ett par effektiva LED-strålkastare förbättrar både trivsel och ökar produktionen. Du kan förstås passa på att gradera upp din maskin lite extra – vad sägs om en ny radio med Bluetooth till lurarna, backkamera, lastarvåg…

 

Uppgraderingar

Caterpillar ger oss en diger lista med komponenter som skall uppgraderas till senaste utförandet. En maskin som genomgått en CCR får samma utförande som den sist producerade i den serien -  allt man med tiden har förbättrat på det prefixet införs på din maskin. Din datasändare ”Product Link” byts ut mot en ny om den inte fungerar – det är ju den som ger dig alla intressanta data in i portalen My.Cat.Com Just nu erbjuder CAT ett antal uppgraderingar om du gör en renovering på en CAT 980 hjullastare, läs mer om det här.

 

Garantier

I en CCR ingår alltid försäkring – du får två års försäkring, en så kallad EPP, på hela maskinen inkluderat i priset. En extra trygghet som visar vilken kvalitetsnivå denna helrenovering handlar om!

 

Finansiering

En certifierad renovering är att få en maskin med prestanda som en ny maskin till en bråkdel av kostnaden – för att få det extra förmånligt erbjuder vi tillsammans med CAT Finans en finansiering av renoveringen där du betalar endast låga 0,99% ränta de första 24 månaderna. 

 

Så här går renoveringen till

Vi besöker dig och utför en så kallad TA1 inspektion. Vi undersöker maskinens nuvarande skick, och använder också vår avancerade oljeanalys för att se om det finns tecken på onormalt slitage i drivlinan. Vår servicesäljare offererar renoveringen – efter accept från dig planerar vi tillsammans med dig in en tid för renoveringen. En CCR är ett stort arbete och ledtiden är högst beroende på modell. För att klara ditt behov av maskin under mellantiden kan vi ofta erbjuda en maskin från Zeppelin Rental.

 

När maskinen kommer till vår verkstad demonteras den helt. Vissa komponenter renoveras lokalt, medan andra såsom motor och växellåda går till vår renoveringsfabrik i Boden – det är ett så kallat Caterpillar Rebuild Center eller ”CRC”.

 

Motor och växellåda, axlar med slutväxlar demonteras i molekyler – vissa komponenter kasseras direkt, medan andra mäts upp för att se om de klarar ytterligare en livslängd. Många delar bearbetas till nyskick, medan andra ersätts mot helt nya.

Motorn och växellådan monteras i strikt rena miljöer och provkörs sedan i en provbänk. Ger de rätt prestanda, rätt temperaturer, växlar som de skall? Oljan som används vid provkörning analyseras för att se avvikelser. Efter godkänd provkörning utförs ett protokoll över de prestanda som mätts upp, och komponenten går in i lackboxen för att lackeras i Caterpillar Yellow. 

 

Under tiden som komponenterna renoveras utförs andra arbeten på själva maskinen, ramen inspekteras och repareras, lager i midja, lastaraggregat m.m. repareras och arborras till nyspecifikation.

 

När komponenterna kommit tillbaka återmonteras de tillsammans med nya slangar, kablage, reglage, sensorer med mera. Därefter hellackeras hela maskinen.  Man gör en provkörning och mätning av hela maskinens prestanda. Maskinen förses med ett emblem ”Caterpillar Certified Rebuild” och förses med ett nytt serienummer. Vi levererar maskinen till dig och på plats hos dig provkör din förare maskinen tillsammans med vår mekaniker. Vi kontrollerar att allt fungerar som det skall, gör eventuella justeringar och försäkrar oss om att maskinen fungerar som förväntat på sin normala arbetsplats. När vi skiljs åt kan du se fram emot att din ”nya” CAT nu är beredd att ge dig full prestanda under ännu ett liv – med två års försäkring från leveransdagen!

 

Se hur man gör en CCR helrenovering på en bandschaktare D7R här.

 

Läs mer om CCR i denna broschyr. 

 

Vill du ha en offert eller bara veta lite mer om vad vi kan erbjuda just dig och dina maskiner?

Kontakta våra kunniga Servicesäljare!

 

 

 

SE HUR DET KAN GÅ TILL I VIDEON NEDAN:

 

 

 

 

Delivering Multiple Lives to Cat Equipment:

 

  • Call
  • Arrow

Kontakta oss


 

 

HAR DU FRÅGOR GÄLLANDE FAKTUROR? 

Ring oss på 020-65 00 53 eller maila fakturainfo@zeppelin.com.

Mejla oss

 

För reservdelsfrågor vänligen fyll i formuläret här.
 

Inte kund hos oss än? Fyll i formuläret här.

Hur vill du att vi kontaktar dig? *