Forever-young-bild2 (1).png

Cat-certifierad

renovering

MED CAT CERTIFIERADE RENOVERINGAR ÄR DIN MASKIN EVIGT UNG!

Med Caterpillar behöver du inte göra dig av med din nuvarande flotta för att fortsätta vara produktiv. Vi konstruerar dina maskiner för inte bara ett, utan för flera liv.

 

Tre anledningar till att vilja renovera:

  • För en ökad produktivitet. Med Cat Certifierade Renoveringar återfår du samma prestanda i maskinen som när den var ny, men till en mycket lägre kostnad. 
  • För en hållbar utveckling. Visste du att vi återanvänder ungefär 65% av delarna i din maskin vid en renovering? Detta gör att Cat Certifierade Renoveringar är en miljömässigt hållbar lösning då vi minimerar påfrestningarna på miljön genom att återanvända, i stället för att kassera och köpa nytt.
  • För att kunna sova gott på natten. En renoverad maskin fungerar lika bra som en ny. Dessutom ingår försäkring i hela tre år! 

 

Hur går renoveringen till?

Vi börjar med att en av våra tekniker undersöker skicket på din maskin. Vi provar funktion och effekt på maskinen, tittar på servicehistorik reparationshistorik. Vi tar prover på motorolja, hydraulolja, transmission med slutväxlar samt kylvätska.

Vi intervjuar dig; hur länge skall du behålla maskinen, skall den leva genom ett projekt eller skall du återställa den till nyskick? 

Skall du renovera drivlinan enbart, eller komplettera med hydraulik, elektronik och uppgradera förarmiljön? En del- eller hellackering? Allt detta sammanvägt ger oss den information vi behöver för att offerera dig. 

 

Efter att offerten accepteras, planerar vi tillsammans med dig när maskinen skall tas ur drift och renoveras. Vi eller du transporterar den till överenskommen verkstad, där maskinen tvättas och demonteras. De större komponenterna skickas till vår avancerade renoveringsfabrik i Boden - ett litet underverk där erfaren personal demonterar, rengör, mäter och bedömer delar. En ny motor, transmission eller axel byggs upp igen av renoverade eller nya delar. Man kör komponenten i provbänk för att se att den levererar prestanda som en ny komponent. Efter kontroll lackeras den och skickas tillbaka till verkstaden. Vissa komponenter har vi redan på hyllan  för att direkt kunna montera i din maskin så snart den gamla demonterats.

 

Under tiden som komponenterna renoveras i Boden, renoveras det som är kvar av maskinen i den lokala verkstaden, allt enligt överenskommen nivå. När alla komponenterna återmonterats provkörs den kompletta maskinen och vi säkerställer att allt fungerar som det skall. Maskinen levereras till dig. Er förare provkör maskinen och vår tekniker är med för efterjusteringar och överlämning av den färdiga produkten. Din CAT är klar att leverera ännu ett liv i din produktion!

 

 

 

 

Din CAT är ”Built to be rebuilt” – byggd för att kunna renoveras. När du köper en Caterpillar är den förberedd för att kunna ge dig inte bara ett liv, utan minst två, eller i många fall fler än så!

 

För en bråkdel av kostnaden av en ny maskin kan du nollställa hela maskinen till nyskick, renovera drivlinan eller bara välja en anpassad renovering om du till exempel redan renoverat motorn men vill få växellåda och axlar i samma nyskick.

 

Cat Certifierade Renoveringar har funnits sedan 1985 och har gett hela 25.000 maskinägare glädjen av att kunna dubblera maskinens liv till en bråkdel av kostnaden för en ny. Att kunna återanvända maskinens stomme och bara renovera eller byta ut det som är utslitet, gör också att man slipper belasta miljön med den påfrestning det innebär att nytillverka en hel maskin ”från scratch”.

 

Läs mer om våra olika koncept här:

Repair options – när du vill renovera enskilda komponenter, noggrant anpassat efter ditt behov och maskinens grad av slitage

Certified Powertrain CPT – när du vill att hela drivlinan; motor, växellåda och axlar, återställs i samma skick som när maskinen var ny – inklusive två års försäkring!

CCR – Helrenovering – när du vill återställa hela maskinen till nyskick – inklusive två års försäkring!

 

Du vet väl att det finns många exempel på Youtube som visar hur en Caterpillar Cerifierad renovering går till?

 

HÄR HITTAR DU FLERA Videos

 

VSM har renoverat två hjullastare i år

 

  • Call
  • Arrow

Kontakta oss


 

 

HAR DU FRÅGOR GÄLLANDE FAKTUROR? 

Ring oss på 020-65 00 53 eller maila fakturainfo@zeppelin.com.

Mejla oss

 

För reservdelsfrågor vänligen fyll i formuläret här.
 

Inte kund hos oss än? Fyll i formuläret här.

Hur vill du att vi kontaktar dig? *