Cat CS78B

CS78B Vibrerande jordkompaktor

Mer information

Specifikationer

Vikter
Arbetsvikt med hytt 18700 kg
Vikt vid valsen med hytt 13440 kg
Driftspecifikationer
Packningsbredd 2134 mm
Körhastighet – maximal 11.4 km/tim
Markfrigång 437 mm
Statiskt linjärt tryck, med hytt 63 kg/cm
Vändradie innanför valskant 3.68 m
Motor
Bruttoeffekt 129.5 kW
Mått
Hjulbas 2.9 m
Höjd med ROPS/FOPS eller hytt 3.11 m
Total bredd 2.36 m
Total längd 6.13 m
Trumbredd 2134 mm
Valsdiameter 1534 mm
Vibrationssystem
Centrifugalkraft – maximal 332 kN
Centrifugalkraft – minimal 166 kN
Nominell amplitud – hög 2.1 mm
Nominell amplitud – låg 0.98 mm
Rymduppgifter – service
Bränsletankens rymd 332 l

Egenskaper

Förbättrat vibratorsystem

Excentriska vikter av pod-typ
B-serien har Cats beprövade vibratorsystem av pod-typ. Systemet är utformat för att minska risken för föroreningar avsevärt, något som är vanligt i konventionella system med metallvikter. Cats vibratorsystem av pod-typ ger oöverträffad tillförlitlighet och prestanda och är i princip underhållsfritt – den första planerade underhållsperioden är 3 år eller 3 000 timmar.
Ökad amplitud
B-seriens vibrerande jordkompaktorer har förbättrad kompakteringsförmåga tack vare ökad amplitud. Maximal amplitud är nu bland branschens högsta och gör att maskinen kan få mer kompakteringsenergi till marken.
Automatisk vibration
Det finns en ny funktion för automatisk vibration. När vibrationsfunktionen är aktiverad upphör vibrationen när kompaktorn saktar ned till under en förinställd hastighet. När maskinen ökar hastigheten återupptas vibrationen vid en förinställd hastighet. Den här funktionen bidrar till enhetlighet och hög kvalitet.
Slät vals
Släta valsar passar perfekt för att kompaktera granulerat material och kan utrustas med en padfotsats (tillval) för kompaktering av kohesionsjord och mellanjord.
Universell stötfångare
Den universella stötfångaren lägger till vikt på valsen och gör det enklare att utrusta maskinen med padfotsatsen (tillval).

Tillförlitlig drivlina

Framdrivningssystem med dubbla pumpar
Det exklusiva framdrivningssystemet med dubbla pumpar ger ett jämnt hydraulflöde för oöverträffad backtagningsförmåga och bladfunktion, och har nu elektronisk styrning för att fungera ännu bättre. Framdrivningssystemet med dubbla pumpar tillhandahåller separat hydraulflöde till bakhjul och vals för att ge enastående dragkraft i tjocka lager, mjuka underlag eller branta lutningar och möjliggör överlägsen kontroll i sluttningar både framåt och bakåt.
Cat dieselmotor med ACERT™-teknik
B-seriens vibrerande jordkompaktorer har en Cat-motor med ACERT™-teknik som ger bättre effektivitet och servicevänlighet, gott om kraft och mindre buller. Cat-motorerna utnyttjar ACERT-teknikens byggstenar för att uppfylla utsläppskraven. Den här innovativa kombinationen ger renare förbränning och konstant effekt med optimal bränsleeffektivitet under alla förhållanden.
Stort kylarpaket
B-seriens vibrerande jordkompaktorer har ett stort kylarpaket och en fläkt med variabelt varvtal. Det stora systemet hjälper till att bibehålla optimala arbetstemperaturer. Fläkten med variabelt varvtal sänker effektförbrukningen genom att endast hålla det varvtal som behövs för att kyla systemet. Den lägre effektförbrukningen bidrar till bättre bränsleeffektivitet.
Ekonomiläge
B-seriens vibrerande jordkompaktorer har funktionen ekonomiläge som bidrar till mer ekonomisk bränsleförbrukning. När maskinen har gått på tomgång en viss tid aktiveras ekonomiläget och motorvarvtalet sänks. När drivningen aktiveras ökar motorvarvtalet igen. Vid vissa tillämpningar kan ekonomiläget aktiveras för att låta motorn gå på lägre varvtal än vanligt. Det lägre motorvarvtalet ger lägre bränsleförbrukning. Ekonomiläget kan även programmeras till att stänga av motorn helt efter en viss tid som föraren ställer in.
Automatisk hastighetskontroll
Med automatisk hastighetskontroll kan föraren välja en högsta arbetshastighet. När hastigheten är inställd kan föraren alltid uppnå den genom att dra körspaken till fullt utslag. En jämn hastighet bidrar till kompaktering av hög kvalitet eftersom det blir enklare att få kompakteringen enhetlig.

Bekväm förarmiljö

Konfiguration med ROPS/FOPS-hytt
ROPS/FOPS-hytten har en förbättrad utformning som ger bättre förarkomfort. Hytten har en ratt som kan justeras i flera lägen för bättre förarkomfort. Det justerbara och vridbara tygklädda sätet med säkerhetsbälte och inbyggd display gör att föraren enkelt kommer åt reglage och driftsinformation. En 12 V-adapter ger ström till personliga elektroniska apparater. En golvmatta minskar vibrationerna. Glasrutor och stora yttre speglar ger utmärkt sikt mot maskinens bakre del. Klimatanläggningen med värmeaggregat och luftkonditionering ger bättre förarkomfort. De stora rutorna i dörren och på hyttens högra sida kan öppnas helt för bästa ventilation. Hytten har fördragna kablar för inkoppling av radio (ingår ej). Takinklädnaden i tyg ger ett snyggt och elegant intryck. Som tillval finns ett paket med innerspeglar samt ett tygklätt deluxe-säte med högt ryggstöd.
Förarsäte
Standardsätet har en ny konstruktion: det kan vridas 20 grader till höger och körspaken och konsolen är integrerade med LCD-skärmen i höger armstöd. Reglagen och displayen följer med föraren när sätet vrids. Sätet har ett rullbälte. Ett luftfjädrat deluxe-säte med högt ryggstöd finns som tillval till maskiner med hytt.
LCD-skärm med flera funktioner
Standardsätet har en reglagekonsol i standardutförande och en LCD-skärm med flera funktioner integrerad i höger armstöd. Displayen fungerar som mätargrupp och visar information om bland annat diagnostik. Maskiner som har Cats kompakteringskontroll visar även kompakteringsmätningarna på displayen.

Cats kompakteringskontroll

Två tekniker för kompakteringsmätning
Två olika tekniker används vid kompakteringsmätningen: CMV (Compaction Meter Value, kompakteringsmätarvärde) eller MDP (Machine Drive Power, maskindrivkraft). Båda teknikerna visar mätningar i realtid på LCD-displayen.
CMV (Compaction Meter Value, kompakteringsmätarvärde)
CMV (Compaction Meter Value, kompakteringsmätarvärde) är ett mätsystem för kornig jord baserat på en accelerometer. Det är bara tillgängligt till jordkompaktorer med slät vals (CS-modeller). Systemet är i drift när valsen vibrerar och mäter djupt ner i marken, ca 1-1,2 m (3-4 fot), och ger föraren en bild av vad som döljer sig under ytan. CMV kan avslöja mycket för en erfaren förare, till exempel dolda onormala föremål (såsom nedgrävda föremål, stenar och lera) eller områden med dålig kompaktering. Systemet kan även indikera behov av mer fukt för att underlätta kompakteringen.
MDP (Machine Drive Power, maskindrivkraft)
MDP är en exklusiv teknik som bara erbjuds av Caterpillar. MDP indikerar jordens hårdhet genom att mäta rullmotståndet. Systemet är tillgängligt till alla jordkompaktorer i Cats B-serie – både slät- och tandvalsade. Det kan även användas på maskiner med slät vals som är utrustade med padfotsats Systemet är effektivt på alla jordtyper och kan användas när valsen är statisk eller vibrerar. MDP mäter närmare det djup där materiallagren finns som ska kompakteras, ca 30-60 cm (1-2 fot) ner i marken. MDP är flexiblare än CMV eftersom systemet kan användas på alla jordtyper och mäter på ett mindre djup än CMV, vilket möjliggör jämförelser med resultat från portabel mätutrustning som t.ex. fallviktsmätare och nukleära densitetsmätare. Eftersom valsen inte behöver vibrera så är det mindre risk för dekompaktering vid provrullningar.
Funktion för GNSS-kartläggning
Cats kompakteringskontroll kan byggas ut med kartläggning genom att tillföra en GNSS-antenn (Global Navigation Satellite System) och en särskild displayenhet. Det ger noggrannhet på SBAS-nivå och gör att föraren kan övervaka resultaten, kartlägga dem till platser och spara informationen för analys eller dokumentation. Det finns även en funktion för RTK GNSS-kartläggning som är mer noggrann än SBAS.

Enkel service

Uppfällbart kylarpaket
Kylarpaketet fälls upp för enkel rengöring. Normal rengöring räcker för att kylsystemen ska skydda motorn fullständigt.
Långa serviceintervall
Långa serviceintervall bidrar till högre produktivitet och lägre ägande- och driftskostnader. Intervallet för planerat oljebyte för vibratorsystemet är 3 år/3 000 timmar. Serviceintervallet för hydraulolja är 3 000 timmar. Bytesintervall för motorolja är 500 timmar.
Underhållsfri midjestyrning
Midjestyrningen har permanent tätade underhållsfria lager.

HYRA ASFALTSMASKIN / VIBRERANDE JORDKOMPAKTOR – CAT CS78B 

Cat CS78B är en vibrerande jordkompaktor som har en enastående produktivitet tillsammans med en otrolig förarkomfort då den har en ROPS/FOPS-hytt som innefattar en förbättrad design, vilket innebär en mer bekväm arbetsmiljö för föraren. Det finns en inbyggd display i deluxe-sätet och glasrutor samt stora yttre speglar ger en bra sikt mot maskinens bakre del. Värmeaggregat och luftkonditionering är optimalt för en skön arbetsdag i alla väderförhållanden. Den här vibrerande jordkompaktorn går verkligen att lita på med sin oerhört enkla service. Det finns bland annat ett uppfällbart kylpaket för enklare rengöring. För att motorn ska vara skyddad fullständigt räcker det med en normal rengöring. När du ska hyra asfaltsmaskin är även ett plus att den här modellen har ett långt serviceintervall, vilket bidrar till högre produktivitet. Service och normalt slitage ingår självklart alltid när du hyr av oss!  

 

När du ska hyra asfaltsmaskin kan det ibland vara svårt att välja maskinmodell. Ytterligare en fördel med den här jordkompaktorn är ett förbättrat vibratiorsystem. Systemet är utformat för att minska risken för föroreningar enormt, då sådant är vanligt i traditionsenliga system med metallvikter. Caterpillars vibratorsystem av pod-typ ger en tillförlitlighet och prestanda i världsklass och är nästintill underhållsfritt. Det första planerade serviceintervallet är 3 år eller 3000 timmar. 

En annan fördel är den automatiska hastighetskontrollen som gör att du som förare kan välja en högsta arbetshastighet. När den är inställd kan du vara trygg i att maskinen håller en jämn hastighet, vilket även resulterar i kompaktering av hög kvalitet eftersom den blir mer enhetlig. 

 
Du kanske är nyfiken eller har frågor gällande att hyra asfaltsmaskin eller kring modellen Cat CS78B? Tveka inte att höra av dig till oss så kan vi diskutera vad vi kan göra för dig och din verksamhet. För mer information om maskinen, gå in på produktsidan och ladda ner broschyren samt läs specifikationerna. Vi finns alltid här för att göra processen kring att hyra asfaltsmaskin så smidig som möjligt för våra kunder!  

 

Kontakt

 

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar. 

 

  • Call
  • Arrow

Broschyren är klar.

Fyll i formuläret så kommer broschyren att skickas till dig omedelbart via e-post.

 

Begär en offert

 

Klicka i ditt/dina val nedan
  • Call
  • Arrow

Kontakta oss


 

 

HAR DU FRÅGOR GÄLLANDE FAKTUROR? 

Ring oss på 020-65 00 53 eller maila fakturainfo@zeppelin.com.

Mejla oss

 

För reservdelsfrågor vänligen fyll i formuläret här.
 

Inte kund hos oss än? Fyll i formuläret här.

Hur vill du att vi kontaktar dig? *