aggtricket_bild_1 (1) (1).png

caterpillar Challenge

Här hittar du aktuella filmer och roliga utmaningar för dig som maskinförare.

 

 

The Cat Trial 9: PAC-MAN™

Pac-Man fyller 40 år och för att fira har Caterpillar, tillsammans med ett gäng erfarna maskinförare, byggt en spelplan i verklig storlek. Här används de senaste maskinerna och den senaste teknologin. Spelarna i filmen (vilket är bl.a. Cat-kunder, maskinförare och gamers) använder fjärrkontroller för att styra den enorma Pac-Man och spökena. Kolla in videon för att se alla utmaningar de stötte på under spelets gång! 

 

 

MÅNADENS CHALLENGE

Ju mer man vill utvecklas, desto mer behöver man utmana sig själv. För varje månad har vi samlat utmaningar som gör dig till en ännu skickligare maskinförare. Visa vad du går för och skicka dela det med oss!

 

Challenge Januari

Stapla däck

Stapla fem däck ovanpå varandra. Vilken sorts däck du använder spelar ingen roll, men stapeln ska kunna stå stadigt av sig själv när alla fem däcken är staplade.


Så här gör du

stapla-dack.png

Challenge Februari

Pallbyte

Lägg en EU-pall på marken precis bakom en maskin med gafflar. Placera ännu en EU-pall ovanpå den första. Starta en timer, vänd runt maskinen och byt plats på de två pallarna. När du är färdig ska den understa pallen alltså ligga överst. Ställ maskinen med baken mot pallarna igen. Hur snabbt klarar du det?


Så här gör du

palltricket.png

Challenge Mars

Balansera brädan

Ställ två koner bredvid din maskin och lägg en bräda på marken, ca 5 meter bort. Kör till brädan, lyft upp den och balansera den sedan ovanpå de två konerna. Kan du få brädan att ligga kvar?


Så här gör du

precision_board.png

Challenge April

Äggtricket

Lägg ett ägg (tips: hårdkokt) i en grushög. Använd sedan din maskin för att flytta ägget till en äggkartong utan att ägget går sönder. Ju mindre grus du får med dig, desto bättre.


Så här gör du

aggtricket.png

Challenge Maj

Stapla däck

Gräv en grop på en kubikmeter, för till exempel ett plastfat. Du får gå max 5 cm utanför varje sida, gropen ska alltså vara max 110 x 110 x 110 cm. Hur nära kubikmetern kan du komma? Överkurs: om du har ett plastfat på en kubik (eller något annat med samma mått), placera det i gropen utan att komma åt ”väggarna”.


Så här gör du

 

dirt.png

Challenge Juni

MÅÅÅÅL!

Mål! Eller? Lägg en fotboll på marken vid din maskin och ställ upp två koner som målstolpar tio meter bort. Hur gör du mål med din maskin? Visa oss dina försök så skickar vi ett par solglasögon till dig.


Så här gör du

Mal.png

 
Hur kan en Cat-maskin bidra till en lyckad jakt?

Från precisionshantering i svår terräng till att skapa vettiga offerter – i den här branschen ställs vi inför nya utmaningar hela tiden. Med Caterpillar Challenge vill vi visa att vi inte är rädda för att tackla det obekanta, oväntade eller till synes omöjliga. Och vi vill att du delar dina utmaningar med oss. #caterpillarchallenge

 

Challenge Juli

Kapsylen

Du sitter i din maskin och utmaningen är att öppna kapsylen på en flaska. Hur löser du det på bästa sätt?


Så här gör du

Challenge-Juli (2).png

Challenge Augusti

Byt verktyg

Påfyllda batterier eller kvar i semesterlunken? Här kollar vi hur det ligger till med hastigheten. Ställ din maskin 10 meter ifrån en skopa eller annat verktyg. Ställ koner bakom och vid sidan om din maskin för att simulera ett virtuellt garage. Starta tidtagaruret, kör fram och byt verktyg på maskinen, kör sedan tillbaka in i ”garaget” och parkera. Hur snabbt kan du göra detta?


Så här gör du

Challenge-Augusti.png

Challenge September

Bollkontroll

Placera fyra koner på olika avstånd runt maskinen. Plocka sedan upp en boll och placera den i tur och ordning på varje kon. Kan du få bollen att ligga kvar?


Så här gör du

Bollkontroll.png

Challenge Oktober

Hänga däck

Välj ut två hörn – övre hörnen på en byggnad eller container – och häng upp ett däck på varje hörn. Det första däcket måste hänga kvar minst till att du har hängt upp däck nummer två.


Så här gör du

Hangadack.png

Challenge November

Fickparkera

Ställ ut fyra koner: två stycken en meter framför maskinen och två stycken en meter bakom maskinen. Kör först ut utan att nudda någon av konerna. Kör sedan runt maskinen och vänd den 180 grader. Kör sedan in mellan konerna igen och parkera utan att komma åt dem. Lätt som en plätt?


Så här gör du

Parkera.png

Challenge December

Julstämning

Fixa julstämning på jobbet! Använd din maskin för att sätta en julstjärna på toppen av något du har i närheten. Julgran, kon, pinne? Låt inte oss begränsa din fantasi. Skicka din juligaste film med en Cat-maskin så ser vi om tomten hittar nånting i sin säck att skicka tillbaka…


Så här gör du

Tomte.png

 
Klarar du äggtricket? 

Krille från Rengsjö El & Entreprenad tar sig an utmaningen vi kallar "Äggtricket". Det är ett unikt samspel mellan förare, Cat-maskin och teknologi. Ett samspel som fungerar lika bra både i ditt dagliga arbete som vid oväntade utmaning. Vilka äggtrick kan du? Dela gärna dina utmaningar med oss. #zeppelinsverige

 


  • Call
  • Arrow

Kontakta oss


 

 

HAR DU FRÅGOR GÄLLANDE FAKTUROR? 

Ring oss på 020-65 00 53 eller maila fakturainfo@zeppelin.com.

Mejla oss

 

För reservdelsfrågor vänligen fyll i formuläret här.
 

Inte kund hos oss än? Fyll i formuläret här.

Hur vill du att vi kontaktar dig? *