Detailopname

Kort bakgrund om Zeppelin

Zeppelin-koncernen erbjuder lösningar inom områdena konstruktion, kraft och energi samt projektering och anläggning samt är verksam på över 220 platser i 43 länder över hela världen. Nästan 10 000 anställda arbetar tillsammans i ett förvaltningsbolag och sex strategiska affärsenheter: Entreprenadmaskiner Centraleuropa, Entreprenadmaskiner Norden, Entreprenadmaskiner Eurasien (distribution och service av anläggning-, gruv- och jordbruksmaskiner), Rental (uthyrnings- och projektlösningar för entreprenadbranschen och industrin), Power Systems (driv- och energisystem), anläggningskonstruktion (projektering och anläggning) samt Zeppelin Digit (IT och digitalisering).

 

Under räkenskapsåret 2018 nådde koncernen en omsättning på 3,3 miljarder euro. Zeppelin GmbH är koncernens holdingbolag med säte i sydtyska Friedrichshafen. Huvudkontoret ligger i Garching i München. Zeppelin-koncernen är ett stiftelsebolag. Rötterna går tillbaka till stiftelsen Zeppelin-Stiftung som grundades av Ferdinand von Zeppelin 1908. Ända fram till i dag har Zeppelin-Stiftung varit direkt och genom Luftschiffbau Zeppelin GmbH indirekt aktieägare i bolaget.

 


SERVICE ÄR NYCKELN

Varje dag strävar vi på Zeppelin efter att erbjuda det allra bästa till sina kunder och potentiella kunder. Allt Zeppelin gör är baserat på högkvalitativa produkter från ledande tillverkare, plus tjänster som underhåll, reparation, uthyrning och finansiering. Dessutom finns vi alltid i närheten tack vare våra många serviceplatser. Det är människorna som arbetar på Zeppelin som gör skillnaden och vi är stolta över att bidra till att din verksamhet blir starkare!


DEN SVENSKA VERKSAMHETEN

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder såväl nya som begagnade entreprenadmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer för industriellt bruk. I utbudet av entreprenadmaskiner hittar du över 100 maskintyper, allt från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. För Cat-motorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för elproduktion, industriella och marina applikationer samt järnvägsfordon. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service och finansiering tillsammans med gedigen kunskap hos våra servicemekaniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter i Sverige under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 520 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av Zeppelin-koncernen.

 HISTORISKA NEDSLAG FÖR CAT-ÅTERFÖRSÄLJARE I SVERIGE

Nedan hittar du vår historia i kortfattat format, de viktiga årtalen, företagsnamnen och ägare.

 

1937

 

AB Carl Engström, Caterpillar-Återförsäljare
Spannmålshandlaren Carl Engström får Cat-agenturen i södra Sverige

1947

 

Nilson Maskin AB, Caterpillar-Återförsäljare
Ernst Nilson får Caterpillar-agenturen för mellersta samt norra Sverige. Kontrakt skrevs på Grand Hotel i Stockholm efteråt sköts det salut i kanonerna vilket Caterpillar trodde man gjorde för att man hade gjort en bra deal i själva verket var det Kronprinsen Carl Gustav som fyllde 1 år som man saluterade.

1967

 

Engström & Nilson Maskin AB, Incentive AB 
Markus Wallenberg köpte upp Carl Engström och Ernst Nilssons bolag och slog ihop dessa till ett Engström & Nilsson Maskin AB. 

1992

 

Engström & Nilson Maskin AB, Geveke BV
Geveke köpte först Engström & Nilson och fick då EMACO på köpte

1994

 

Engson Maskin AB, Namnbyte
Strategiskt namnbyte då det nu var under nya ägare

1994

 

Engson + Pay & Brinck, Geveke Nordic CE
Geveke passade nu på att slutföra affären med Pay & Brink som på börjades under Engström & Nilsson tiden.

2003

 

Nordic Split Engson / Pay & Brinck, Pon köper Geveke
Familjeföretaget Pon splittar Pay& Brinck och Geveke Nordic och man skapar en ledning för respektive land.

 

2004 

 

Pon Equipment AB, Pon Power AB och Pon Rental AB - Pon Holding BV

 

2019

 

 

 

Zeppelin Sverige AB, Zeppelin GmbH

I Zeppelin Sverige AB ingår såväl Equipment som Power och Rental-delen.

 

 


Zeppelin Sverige AB

Org.nr: 559209-9971

Prästgårdsgatan 34, 431 44 Mölndal
Tel: 031-696500
 
 
 
  • Call
  • Arrow

Kontakta oss


 

 

HAR DU FRÅGOR GÄLLANDE FAKTUROR? 

Ring oss på 020-65 00 53 eller maila fakturainfo@zeppelin.com.

Mejla oss

 

För reservdelsfrågor vänligen fyll i formuläret här.
 

Inte kund hos oss än? Fyll i formuläret här.

Hur vill du att vi kontaktar dig? *