CCR35-SocialImage-05.jpg

”CPT” – Certified Power Train Drivlinerenovering

Ge din CAT ytterligare ett liv

Din CAT är tillverkad för att ge dig mer än ett liv – den är byggd för att enkelt kunna renoveras när det är dags och på så sätt ge dig full utdelning för den investering du gjorde när du en gång köpte maskinen. Gör en renovering som passar ditt behov och kör den lika länge till – för bara en bråkdel av kostnaden av att köpa en ny maskin!

 

Lång tradition och mycket kunnande hos CAT

Certifierade renoveringar är ett koncept som CAT arbetet med sedan 1985 – vi firar alltså 35-årsjubileum. Mer än 25.000 Certifierade renoveringar har utförts världen över sedan starten  – många, många kunder har insett värdet och renoverar regelbundet som ett komplement och alternativ till köp av nya maskiner.

 

Nykänsla igen

En ”CPT” eller certifierad drivlinerenovering ger dig en maskin med samma prestanda i drivlinan som när den var ny. Man märker inte så tydligt när maskinen börjar bli sliten – den gör ju fortfarande sitt jobb, men den tar längre tid på sig och det går åt mer bränsle. Efter en CPT är dock skillnaden som natt och dag - maskinen startar lätt, drar mindre bränsle, cykeltiderna minskar och maskinen känns pigg, stark och fräsch igen. En CPT gör också att du kan lite på att maskinen fungerar utan oplanerade driftsavbrott – du kan sätta maskinen i full produktion och veta att den fortsätter prestera som en ny maskin igen – dag efter dag. 

 

Tilläggsarbeten

En CPT är alltså en renovering av drivlinan – men kanske du vill komplettera med något tilläggsarbete - kanske skall hytten fräschas upp, vill du lackera maskinen eller ha en översyn på hydrauliken? Vill du renovera skopa, blad eller flak under det att maskinen renoveras? De flesta CPT blir av den sort vi kallar ”CPT plus”, alltså med någon form av tilläggsarbete. Tala med din servicesäljare, vi kan uppfylla varje önskemål. Är du ute efter en fullständig nollställning av maskinen, där alla komponenter renoveras tillnyskick? Titta på vårt mer omfattande renoveringskoncept ”CCR”, ursprungskonceptet där hela maskinen renoveras till nyskick och till och med får ett nytt serienummer!

 

Uppgraderingar

Vissa uppgraderingar utförs – finns det en uppgraderingskampanj på maskinen utförs detta i samband med renoveringen – Caterpillar ger oss en diger lista med komponenter som skall uppgraderas till senaste utförandet. Din datasändare ”Product Link” byts ut mot en ny om den inte fungerar – det är ju den som ger dig alla intressanta data in i portalen My.Cat.Com Du kan förstås passa på att gradera upp din maskin lite extra – vad sägs om en ny radio med Bluetooth till lurarna, nya LED-strålkastare, backkamera, lastarvåg… Just nu erbjuder CAT ett antal uppgraderingar om du gör en renovering på en CAT 980 hjullastare, läs mer om det här.

 

Garantier

I en CPT ingår alltid försäkring – du får två års försäkring, en så kallad EPP, på drivlinan inkluderat i priset. En extra trygghet som visar vilken kvalitetsnivå denna renovering handlar om!

 

Finansiering

En certifierad renovering är att få en maskin med prestanda som en ny maskin till en bråkdel av kostnaden – för att få det extra förmånligt erbjuder vi tillsammans med CAT Finans en finansiering av renoveringen där du betalar endast låga 0,99% ränta de första 24 månaderna.

 

Så här går renoveringen till

Vi besöker dig och utför en så kallad TA1 inspektion. Vi undersöker maskinens nuvarande skick, och använder också vår avancerade oljeanalys för att se om det finns tecken på onormalt slitage i drivlinan. Vi kommer överens om eventuella extrajobb utöver själva CPT:n. Vår servicesäljare offererar renoveringen – efter accept från dig planerar vi tillsammans med dig in en tid för renoveringen. En CPT kräver normalt cirka tio veckor. För att klara ditt behov av maskin under mellantiden kan vi ofta erbjuda en maskin från Zeppelin Rental.

När maskinen kommer till vår verkstad demonteras den, och de komponenter som skall renoveras grovrengörs och går sedan till komponentrenovering. Vissa komponenter renoveras lokalt, medan andra såsom motor och växellåda går till vår renoveringsfabrik i Boden – det är ett så kallat Caterpillar Rebuild Center eller ”CRC”.

Motor och växellåda demonteras i molekyler – vissa komponenter kasseras direkt, medan andra mäts upp för att se om de klarar ytterligare en livslängd. Många delar bearbetas till nyskick, medan andra ersätts mot helt nya.

Motorn och växellådan monteras i strikt rena miljöer och provkörs sedan i en provbänk. Ger de rätt prestanda, rätt temperaturer, växlar som de skall? Oljan som används vid provkörning analyseras för att se avvikelser. Efter godkänd provkörning utförs ett protokoll över de prestanda som mätts upp, och komponenten går in i lackboxen för att lackeras i Caterpillar Yellow. 

Under tiden som komponenterna renoveras utförs andra arbeten på själva maskinen, kanske en arborrning av midjan på en lastmaskin eller en renovering av hytt. 

När komponenterna kommit tillbaka och maskinen återmonterats, görs en provkörning och mätning av hela maskinens prestanda. Maskinen förses med ett emblem ”Caterpillar Certified Rebuild” för att sen levereras ut till dig. På plats hos dig provkör din förare maskinen tillsammans med vår mekaniker. Vi kontrollerar att allt fungerar som det skall, gör eventuella justeringar och försäkrar oss om att maskinen fungerar som förväntat på sin normala arbetsplats. När vi skiljs åt kan du se fram emot att din CAT nu är beredd att ge dig full prestanda under ännu ett liv – med två års försäkring från leveransdagen!

 

Läs broschyren om våra olika typer av renoveringar här.

 

Vill du ha en offert eller bara veta lite mer om vad vi kan erbjuda just dig och dina maskiner?

Kontakta våra kunniga Servicesäljare!

 

 

 

Amerikanska Foley CAT har lagt ut en film på Youtube som visar hur en CPT utförs på en CAT 980H hjullastare:

  • Call
  • Arrow

Kontakta oss


 

 

HAR DU FRÅGOR GÄLLANDE FAKTUROR? 

Ring oss på 020-65 00 53 eller maila fakturainfo@zeppelin.com.

Mejla oss

 

För reservdelsfrågor vänligen fyll i formuläret här.
 

Inte kund hos oss än? Fyll i formuläret här.

Hur vill du att vi kontaktar dig? *